Amandelbloesem, stofwolken en keukenstress

Casa la Naranja - verbouwing in volle gang

Amandelbloesem, stofwolken en keukenstress
Na weer enkele weken in Nederland te zijn geweest, is het altijd weer spannend hoe de vorderingen van de verbouwing verlopen. Komt nu nog bij dat het vorige week noodweer is geweest in deze regio. Gelukkig is de schade beperkt. De tuin is prachtig groen (dankzij de regen) en van de acht amandelbomen staan er al vijf uitbundig te bloeien. Wat zijn ze mooi. Gelukkig weten ook de bijen ze te vinden, het gezoem is bijna oorverdovend. Ook de Mimosaboom is al flink aan het uitkomen. Helaas heeft een tak het begeven onder de dikke pak sneeuw. Maar gelukkig is de boom nog steeds prachtig. De verbouwing gaat lekker. We zijn nog steeds heel blij met onze aannemer en zijn medewerkers. Voortvarend werken ze door aan de gastenkamers. In drie kamers krijgen de badkamers vorm. De invalide toegankelijke badkamer moet aangepast worden. Die was te klein om aan de normen te voldoen voor de vergunning. Foutje van de architect.

Casa la Naranja - Onze amandelboom

Casa la Naranja – Onze amandelboom

 

Casa la Naranja - Onze nectarineboom

Casa la Naranja – Onze nectarineboom

 

Drilboren en stofwolken
De hele week trilt het huis op zijn grondvesten. Drilboren in het huis en hoera ook buiten. De lelijke palen rond het zwembad worden door Jorge vakkundig neergehaald. Gevolg is wel dat onze hele 1e etage (waar we zelf wonen) weer onder een dikke laag heel fijn stof ligt. Nou ja, dat poetsen we wel weer weg. Loodgieters en elektriciëns komen af en aan.

Wij zijn inmiddels lekker bezig in de tuin, want het is is heerlijk weer. Sterker nog, we zweten ons een ongeluk. Heerlijk! En de laatste drie hekjes zijn geverfd. Wat een rotklus. Deze week kiezen we de tegels uit voor de badkamers. Onze aannemer vindt onze keuze niet zo goed. En verdomd, hij heeft gelijk. De combinatie met microcement vraagt om een andere keuze. We kunnen niet wachten op het eindresultaat.

Casa la Naranja - verbouwing in volle gang

Casa la Naranja – verbouwing in volle gang

 

Keukenstress
Voor de gastensalon moeten we asap een keuken uitzoeken. No way dat we deze bestellen bij de leverancier van de keuken boven. Via onze aannemer hebben we een keukenleverancier doorgekregen en daar hebben we in september al een eerste offerte laten maken. Dus op naar een dorp zo’n 20 km verderop. Helaas, er is niemand die ons kan helpen, maar de volgende dag zijn deze medewerkers er wel. Dus, wij de volgende dag weer eerder gestopt met klussen en op naar de keukenzaak. Beetje jammer, deze medewerkers zijn er niet. Of we morgen maar terug willen komen…… De volgende dag……op naar Ikea in Valencia. We zijn het zat. In korte tijd een tekening en offerte laten maken. Ook weer geregeld.

Hoogtepunt van de week
Onze website. Onze bouwer Jeroen is nog alle puntjes op de i aan het zetten, maar de Nederlandse versie is al zo goed als klaar. En we zijn er blij mee. En, we hebben inmiddels drie boekingen binnen en een aanvraag voor 2018!

Vrijdag 3 februari! Het eerste vuurwerk is alweer een feit. Vier dagen feest in het dorp. Vanaf ons terras genieten we weer van een spektakel. Helaas te lang gewacht om een foto te maken. Maar er komen de komende tijd nog genoeg vuurwerkshows, dus als het meezit maken we een filmpje en kun jij ook meegenieten.

Vervolg
Dit lees je op deze pagina de komende tijd. Aarzel niet om deze website en onze facebookpagina te promoten. We hebben nog wel wat plekjes vrij vanaf juni. Hasta pronto

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

10 − negen =