De laatste loodjes

Het gaat gebeuren!

Het gaat nu echt bijna gebeuren! Ons vertrek vanuit Nederland gaat steeds vastere vormen aannemen. In Spanje gaat de bouw gestaag door en inmiddels is mijn ontslagbrief verstuurd.

Best wel spannend allemaal. En gek, er is nu geen weg meer terug. En voor het eerst van mijn leven geen vast inkomen meer. Maar wat zo leuk is, er komen steeds meer aanvragen binnen. En dus ook boekingen.

Verhuizing

De verhuizing komt nu wel erg dichtbij. De boxspringbedden voor de gastenkamers staan klaar bij de leverancier en deze week is het beddengoed afgeleverd in ons appartement. Tijdens de natste dag van de week staat er ’s ochtends vroeg een grote vrachtwagen voor de deur. De chauffeur zegt ’ik heb 2 pallets voor u’. Twee??? Waar moet ik die laten?  En past die pallet wel in de lift?

De verhuizing komt nu wel erg dichtbij. De boxspringbedden voor de gastenkamers staan klaar bij de leverancier en deze week is het beddengoed afgeleverd in ons appartement. Tijdens de natste dag van de week staat er ’s ochtends vroeg een grote vrachtwagen voor de deur. De chauffeur zegt ’ik heb 2 pallets voor u’. Twee??? Waar moet ik die laten?  En past die pallet wel in de lift?

Gelukkig, het past en al snel staat er inderdaad een pallet met dozen in de hal. Gelukkig heeft de chauffeur zich vergist en blijft het bij één pallet en een paar losse dozen. Ik zou niet weten waar ik alles moet laten. (de dozen staan nu tot de verhuizing in de hal, met toestemming van onze buren).

Nog 3 weken werken en dan vamos! Wel met gemengde gevoelens want ik laat hele lieve collega’s achter. Gelukkig komen de eerste al in juni logeren (en er volgen er meer). Superleuk!

Verbouwing

De verbouwing van onze gastenkamers en salon gaat lekker door. De laatste ramen en deuren in de gastenkamers zijn geïnstalleerd, de trap aan de achterkant is gemetseld en de oprit voor de rolstoeltoegankelijke kamer is aangelegd. De afwerking kan gaan beginnen! De buitenkant is nu net een gatenkaas en moet er straks strak uitzien. Alles moet gestuckt en geverfd worden. Binnen gaan de mannen alvast lekker door. Op een ochtend verschijnen er zelfs  8 mannen die ‘even’ de badkamers betegelen.

Ook in ons privédeel op de eerste etage gebeurt nog van alles. Een jarenlange wens is in vervulling gegaan, eindelijk heb ik mijn houtkachel! Beetje op een verkeerd moment, want het is deze week 26 graden buiten. Niet normaal deze tijd van het jaar, want alle Spanjaarden hebben het  over ‘mucho calor’.

Groene vingers

De tuin ligt er schitterend bij. Een jaar hard werken loont. De nieuwe aanplant groeit als een jekko en profiteert van de buitjes die regelmatig vallen. Dit jaar is de natuur een beetje van slag. Stormen, hagelbuien en temperaturen boven de 25 graden. Iedere dag is anders.

Laatste loodjes

Ook het zwembad is weer lekker schoongemaakt en we moeten nu op zoek naar tegels die 10 jaar geleden zijn gebruikt. Dat schijnt niet mee te vallen, maar onze aannemer vindt vast wel een oplossing.

Wel gek om nu in Nederland te zijn, en spannend. Want het werk gaat gewoon door. Hopelijk is de aannemer klaar als we begin april arriveren. We gaan het zien…………..

Er is nog genoeg te doen! Op dit moment is de snelheid van deze website een zorg. Want die is vreselijk traag. En, een goede website is voor een bed and breakfast in Spanje onontbeerlijk. Dus komende week op zoek naar een club die ons op een goede manier kan hosten. En, we gaan door met flyeren en andere manieren om Casa la Naranja onder de aandacht te brengen.

6 Comments to “ De laatste loodjes….”

 1. A lemm says :Beantwoorden

  Het ziet er prachtig uit.Heel veel succes!!!

  1. Casa la Naranja says :

   Dank het wordt inderdaad fantastisch. Casa la Naranja is de perfecte plek om te genieten, te onthaasten en gewoon te doen waar je zelf zin in hebt.

 2. Rosita Kuhn says :Beantwoorden

  Jolande,
  Wat leuk dat jullie dit doen. Heel veel succes!!

  1. Jolande says :

   Hoi Rosita, je komt toch wel een keer logeren?
   Boeken kan nu al hè. groetjes, Jolande

 3. Donna says :Beantwoorden

  Wat een avontuur en wat wordt het mooi

  1. Jolande says :

   Dankjewel Donna, Er wordt nog hard gewerkt om het nog mooier te maken. Kom je snel een keer logeren? Je kunt nu al boeken. Hasta luego Jolande

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

een × 4 =

TOP
BOEK DIRECT