Feestje, rioolwater via de wasmachine en ander verbouwingsleed

zwembad met zeezicht

Mei

Het is inmiddels mei…………………… De verbouwing had al drie weken klaar moeten zijn. Helaas, het einde is nog niet in zicht. En 4 mei komen er 6 logés die natuurlijk allemaal willen slapen en relaxen.

Bijna alles gebeurt hier op het allerlaatste moment. En tegelijk. Plannen? Ja hoor, dat doen we. Maar eraan houden? Ben je gek!

Afwerking van het huis

De trap naar de eerste en de nieuwe ingang moet nog getegeld worden. ‘Houden jullie er rekening mee dat we wel in het huis kunnen?’  ‘Tuurlijk!, geen probleem en logisch toch?’ En ja hoor, gaan ze alles tegelijk doen, zodat we ons huis niet meer in – of uit kunnen. En de schilders zijn op dezelfde plekken bezig.

Ok, 6 mei hebben we een feestje hier. We verwachten zo’n 50 man dus dan willen we dat het in en om het huis netjes is. ‘Tuurlijk!, geen probleem, we ruimen alles netjes op en in de week voor het feest pakken we geen nieuwe dingen op’…  Laatste vrijdag van april worden al veel materialen opgeruimd. De stelling kan pas weg als de zonnecollectoren op het dak geplaatst zijn. ‘Wanneer gebeurt dat nu? Zou al weken geleden gedaan worden’.  Nee, komt goed.

Maandag 1 mei, dag van de arbeid. Wordt hier dus niet gewerkt. (derde maandag op rij overigens dat er niet gewerkt wordt) Maar deze dag was wel ingepland als werkdag.

Nou niet allemaal. De loodgieter komt afmaken wat hij vorige week niet had afgekregen, dat dan weer wel.

Dinsdag 2 mei, een hoop kabaal. Zijn ze achter een nieuwe stelling aan het opbouwen! Gaan ze nog even de pijp installeren voor de centrale afzuiging.

Dan komen er rond 9 uur een heleboel auto’s met een heleboel mannen aanrijden. Oh, ze komen toch maar even de airco’s installeren. (was niet afgesproken, zou volgende week gebeuren).

Vervolgens lopen de schilders rond, de elektriciens zijn er ook weer even, bellen heel veel en verdwijnen weer net zo snel. O ja, en de zonnecollectoren gaan nu ook het dak op.

En dan zou je denken dat het gelijk werkt en we warm kunnen douchen dankzij de zon…….

Hoop keien weg

3 mei worden we wakker van een hoop kabaal. Er rijdt een heel klein maar sterk wagentje rond die de keien verplaatst die midden in de tuin lagen. Die waren voor de geiten neergelegd. Inmiddels hebben wij alle hokken afgebroken, willen geen geiten dus weg ermee. Beetje jammer dat het gras kapot gereden wordt, maar ja dat groeit wel weer volgend jaar.

Dweilen

4 mei, vanmiddag komen onze gasten. Maar eerst nog een verrassing, de kelder staat vol water. Het lijkt erop dat via de wasmachine het afvalwater naar binnenkomt. Dus voorlopig even geen gebruik maken van de wc, niet douchen enz. En dweilen.

Voor 8 uur al onze aannemer gebeld, die komt direct samen met de loodgieter. En dan begint het ‘onderzoek’. Voor ons is het al wel duidelijk dat er een verstopping zit en we vrezen dat het zware machientje dat gisteren de stenen heeft verplaatst de riolering heeft kapot gereden. Maar daar zijn de ‘specialisten’ het niet mee eens. Ze praten, praten, lopen, praten en lopen en praten weer. Porren een beetje in de leiding en praten en praten weer.

Om 11 uur ben ik het zat. ‘En nu ga je het ontstoppingsbedrijf bellen, die moeten NU komen!’.  Hèhè, eindelijk echt actie. Als ik terugkom van boodschappen doen krijg ik de mededeling dat er voor de lunch een bedrijf komt die de oorzaak kan onderzoeken en eventueel oplossen.

Visite

De gasten krijgen het verzoek om bij de laatste benzinepomp nog even naar het toilet te gaan. Inmiddels is ook het ontstoppingsbedrijf gekomen. Volgend probleem, de auto zit vast in de tuin. Nou, ja niet ons probleem dus. Als de gasten arriveren en wij net willen toosten met een heerlijk glas Cava, wordt net de septictank leeggezogen…….

Gelukkig is er niets kapot, alleen een verstopping en een volle septictank. Ok ook weer opgelost. Terwijl wij van onze gasten en de lunch genieten wordt er om ons heen druk doorgewerkt.

Toch wel gek, een middag niet werken, maar wel lekker. ‘s Avonds om 8 uur twee minuten stilte. We blijven Nederlanders hè.

Opruimen

5 mei De steigers staan er nog steeds. ‘Die zouden toch weg zijn vandaag?’ Een paar uur later dan afgesproken zijn ze afgebroken en staan alle bouwspullen op een plek. We kunnen gaan voorbereiden voor het feest morgen.

Vandaag wordt ook de installatie van de zonnecollectoren aangesloten. Zouden we dan eindelijk de cv ketel uit kunnen zetten? Jaaa, het werkt. Helaas niet voor lang, ‘s avonds moet de loodgieter langs komen. Storing! Jammer, hij heeft de handleiding nodig. Het lijkt erop dat hij het apparaat aan de praat heeft gekregen.

Feest

6 mei Een lekker relaxed dagje. Aangezien we een cateraar ingehuurd hebben hoeven we alleen de drank koud te zetten en voor de rest wordt gezorgd.

(nou ja relaxed, we hebben geen warm water via de zonnecollectoren en de temperatuur van het water loopt op naar de 99 graden. Dus maar weer de aannemer gebeld die vervolgens de loodgieter stuurt. Die krijgt em na lang zoeken weer aan de praat)

Om vier uur komt de cateraar en binnen een paar minuten ruikt de keuken naar een Spaanse tapas bar. Maar lekker hoor, zelf niets te doen en genieten van je eigen feestje. En genoten hebben we!

 

Einde in zicht?

Inmiddels is het eind mei. Het lijkt of het einde in zicht is. De laatste loodjes vallen best zwaar, zeker nu het nog maar een week voor de opening is. Hadden het zo ruim gepland maar de planning van de aannemer liep anders dan was afgesproken.

Inmiddels zijn de stukken voor het legaliseren van de verbouwing bij de gemeente. Zodra we die hebben kunnen we de vergunning gaan aanvragen. Gekke volgorde natuurlijk, maar zo werkt het hier.

Buiten hebben we ook hard gewerkt. We hebben nieuwe terrassen en paden aangelegd. Zo zijn er heerlijke schaduwrijke en plekken om te zonnen gecreëerd. Overal is nieuw grind gekomen en we hebben als Fred en Wilma Flinstone tonnen stenen versjouwd.

Rolstoeltoegankelijk

Onze b&b is rolstoeltoegankelijk. We hebben één kamer met badkamer die aan alle eisen voldoet. De andere drie zijn niet aangepast, hier geen beugels in de badkamer en draaicirkel. Maar kamer Mar en Viñedo zijn wel goed te bereiken met een rolstoel. Inmiddels hebben we contact met een zorgorganisatie (Nederlands en Engels) die thuiszorg kunnen leveren. En de ingang is op het hek na klaar.

Op dit moment

  • Wachten we op Ikea, twee van de drie kasten zijn niet goed geïnstalleerd en beschadigd.
  • Morgen worden de bedden omgewisseld, alle poten moet weer onder de verkeerde bedden uitgeschroefd worden en tijken van de tussenmatrassen eraf (en morgen weer de goede erom)
  • Is 80% van de lakens, slopen en moltons gewassen
  • Wachten we op installatie van het centrale afzuigsysteem. Na 7 maanden hebben duidelijk kunnen maken dat er in 2017 hele moderne systemen zijn, ook in Spanje
  • Komt de schilder de laatste zaken bijwerken en vooral schoonmaken. (Alles is ondergespetterd, ook onze nieuwe tegels, ze zijn meer tijd kwijt met schoonmaken dan met verven)
  • Wordt eindelijk de afvoer van de cv ingekort (gaat weer schade opleveren aan de buitenmuur)
  • En er zullen vast nog wat verrassingen komen…………….

 

Laat de eerste (officiële) gasten maar komen!!!!

Hieronder een indruk van de kamer(s) Ze moeten nog wel meer aangekleed worden de komende tijd. Laat ons weten wat je er van vindt?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 × 4 =