Rode verf, feestdagen en niet werkende stopcontacten

Komt het werk op tijd klaar?

Half april moet de verbouwing zijn afgerond. Iedere week maken we afspraken over de planning en iedere keer komen er toch niet genoeg mannen om het werk af te maken. Of ze komen wel met veel en verdwijnen weer net zo snel weer.

Of ze lopen de hele tijd te bellen. Ook hier in Spanje trekt de markt aan, en is het voor onze aannemer lastig om goede onderaannemers te vinden. Maar ja, dat is natuurlijk voor ons wel een probleem. Onze aannemer is geweldig en we weten dat alles we goed komt, maar voor ons is de werkwijze soms onbegrijpelijk.

Kunnen die gaten nou eindelijk dicht?

Inmiddels is het hele huis aan de buitenkant gestuct en het overdekte terras klaar om geverfd te worden. We ontdekten enkele weken geleden al dat er nog bepaalde gaten, waar vroeger lampen hebben gezeten nog niet gedicht zijn. Dus de opzichter, die nu dagelijks langskomt om de voortgang te controleren, hierop gewezen. En gewezen, en gewezen en gewezen. Einde van het liedje, ze zitten er nog steeds als het huis geverfd is…….. En zo gaat het maar door.

Brrrrrrrrrrrrrrmmmmmmm

Een van onze eisen was een centraal afzuigsysteem. Dat kennen ze hier niet of ze gebruiken het nauwelijks. Onze architect heeft een goede oplossing. Eentje uit 1978! Van die dingen die aangaan als je het licht aanzet. Nou, die gaan eruit, wat een herrie! Dit gaan we onze gasten niet aandoen. Onze aannemer heeft er een probleem bij, maar hem kennende gaat hij met een oplossing komen.

Onder en zonder stroom

De elektriciens zijn echte kunstenaars. Stopcontacten die vol water lopen, fornuizen of afzuigkappen die onder stroom staan. Lichtpunten, maar is het lichtknopje? Dit wordt een pittig gesprek volgende week.

Mooi rood is niet lelijk

De schilders van Pablo en hijzelf zijn geweldig. Ze werken hard door. Nemen zo nu en dan wel een plintje teveel mee, maar dat maken ze dan wel weer schoon. En komen zelfs op zaterdag nadat ze door de regen niet verder konden.  Het hele huis kleurt bloedrood. We schrikken even maar als de verf droog is ziet het er prachtig uit.

Krijgen we het op tijd af?

Door alle vertraging kunnen wij ook niet echt verder. We willen gaan inrichten, spullen ophangen en kijken wat we nog moeten kopen. En het beddengoed merken en wassen. Maar ja, met één wasmachine kom je niet zover, een droger kan nog niet aangesloten worden, want geen stroom hè. We gaan alvast wel de bedden neerzetten en dan komt de volgende verrassing.

Antracietgrijs of chocoladebruin?

Bij het uitpakken blijkt dat de bedden de verkeerde stof en verkeerde kleur hebben? Wat nu? Mailtje gestuurd naar Nederland. Deze kleur vloekt met de tegels en de gordijnen die we hebben aangeschaft. Gelukkig komt de leverancier met een goede oplossing. De bedden worden omgewisseld en we kunnen deze in de tussentijd gebruiken. Hier zijn we erg blij mee.

Inmiddels is mijn mantra ‘voor elk probleem is een oplossing’.

Planning

Zoals eerder geschreven loopt de planning uit. Probleem in deze tijd ook is dat na Pasen er nog meer feestdagen zijn waardoor er niet gewerkt wordt. Drie maandagen achter elkaar en ook nog een woensdag ligt alles plat. We gaan het zien……………………….. Aanstaande donderdag arriveren er zes gasten.

Overigens staat de tuin er prachtig bij, zijn we heel blij met het eindresultaat van de badkamers en hebben er nog steeds veel zin in!

Feestje, rioolwater via de wasmachine de kelder in…………Wordt vervolgd

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

4 − een =