Prachtige bergwandelingen in de buurt van de B&B

Makkelijke paadjes en stevige klauterpartijen in heerlijke temperaturen aan de Costa Blanca

Prachtige vergezichten en stevige klauterpartijen

Voor ieder wat wils

Het is winter en het lijkt wel lente. Dé perfecte tijd dus om er eens lekker op uit te gaan en de omgeving te ontdekken zodat we onze gasten straks alles kunnen vertellen over de wandelmogelijkheden in de omgeving.

In de buurt van onze bed and breakfast zijn zo ontzettend veel verschillende wandelingen te maken. Iedere week trekken we er nu wel een keer op uit om nieuwe routes te ontdekken en vooral te genieten.

Boek jouw kamer(s) bij Casa la Naranja

Neem je wandelschoenen mee, trek eropuit en geniet!

We blijven het zeggen 'er is hier zoveel te zien en te beleven'.

Van makkelijke tochten die slechts een paar uur duren tot wandelingen van zeker 6 uur (met pauzes tussendoor uiteraard). We geven hier alvast een paar tips die we zelf net hebben gelopen. En kunnen je, als je bij ons komt logeren de do's en de do'nts vertellen. Want iedere tocht is weer een avontuur (op een leuke manier natuurlijk).

Vluchten zijn goedkoop als je nu boekt! Vliegen kan op Valencia en Alicante.

Beklim de Olifant

Een lange en hele mooie tocht is de route over de Montgo. De berg tussen Javea en Denia, die de vorm heeft van een olifantskop. Een prachtige en, nu we over hem gelopen hebben, nog indrukwekkender berg.

Je kunt op verschillende plaatsen beginnen en verschillende routes nemen.

Naar het oog

Een korte route gaat naar 'het oog', een grot aan de zijkant van de berg aan de kant van Javea. In zo'n 5 kwartier loop je naar deze grot, de laatste 20 meter klauter je naar boven en eenmaal in de grot heb je een fantastisch uitzicht. Een nog specialer gevoel krijg je omdat je in de grot staat en je de grootsheid van deze berg ervaart.

De berg over

Je kunt op verschillende manieren de berg over. Helemaal rond (ben je een dag onderweg) of one way. Wij begonnen bij de schietclub in Javea (waar ze overigen geen kleiduiven maar echte duiven schieten) want wij klimmen liever dan dat we dalen en dit stuk heeft best steile stukken. Na een leuke wandeling door de bossen kom je bij het pad dat naar de top leidt. Dit pad is goed te lopen, soms is het wat steiler en op het eind is het even klauteren op handen en voeten. Deze tocht duurt ongeveer 2 uur en is echt de moeite waard.

Op de top

Eenmaal op de kop van de olifant aangekomen heb je werkelijk een prachtig uitzicht. Op de valleien richting het binnenland, waar je ons vakantiehuis kunt zien liggen (nou ja, als het helder weer is). Op de stadjes Javea en Denia en de rots Ifach bij Calpe. Bij helder weer zie je zelfs Ibiza en Valencia liggen. Een prachtige plek om te genieten en uit te rusten.

Verder of terug?

Je kunt natuurlijk dezelfde weg terug nemen. Ons einddoel was Jesus Pobre waar loopmaatje Lilian woont. Alle routes zijn gemarkeerd met geel-witte strepen. Zo weet je of je goed zit.  Het eerste stuk is makkelijk en waarschijnlijk de is hele route niet moeilijk. Alleen waren wij eigenwijs........

Een kruis langs de kant betekent toch echt GA NIET VERDER

En dat hebben we genegeerd. Want de app die we gebruikten meldde dat we op een gemarkeerd pad zaten. Nou dat hebben we geweten. Klauteren over steile en scherpe rotsen, voorzichtig je voet neerzetten want je weet niet wat er onder het gras zit. Gelukkig is het goed afgelopen, behalve 1,5 uur vertraging en de week erna heel veel spierpijn hebben we geen ongelukken gemaakt. Eenmaal weer op het pad, was het weer genieten en na 6,5 uur wandelen, genieten en soms afzien konden we met een lekker koud biertje gaan nagenieten.

Nagenieten

Doe je natuurlijk als onze gast in jouw comfortabele bed and breakfast kamer. Lekker ontspannen onder een warme regendouche, een koud biertje of ander drankje uit de honestybar en even lekker relaxen op je ruime boxspringbed of in de zon op een van de ligbedden.

De liggende vrouw op

Segaria: de berg aan de linkerkant van de b&b

We hebben de smaak te pakken en besluiten een week na de tocht over de Montgo een andere berg te verkennen. De Segaria, een markante berg bij Ondara en El Verger zo'n 4 km van ons vakantiehuis. Deze berg zien we dus dagelijks vanuit de terassen en de tuin.

Ook nu weer een hele mooie en verrassende tocht. Hoe het is afgelopen en wat je wel en niet moet doen? Dat vertellen we je graag als je bij ons logeert.

De valleien kleuren al roze

De amandelbomen staan al voorzichtig in bloei

Onze verbazing is groot! De eerste amandelbomen bloeien al. Normaal gebeurt dit in februari - maart. Dus het is nu volop genieten van alle roze- en witte bloemenpracht.

Boek nu je verblijf in maart en april en kom wandelen, relaxen en genieten!

De perfecte tijd om te wandelen is maart en april. Heerlijke temperaturen en nog niet te warm om de bergen in te gaan. Mei kan ook nog, maar kan soms in de middag al goed warm zijn. Het is maar wat je zelf fijn vindt.

Wil je met meerdere (wandel)vrienden komen? Neem dan even contact op voor de mogelijkheden. Kom je met meer dan 6? Kijk dan eens naar onze groepsaanbieding! (geldt ook voor wandelaars of andere groepen)

 

 

 

vakantie zwembad Spanje b&b

Kom in 2019 wandelen en geniet in onze comfortabele b&b in Spanje

Boek nu je kamer en vlucht! Neem je vrienden of wandelmaatjes mee en maak gebruik van onze groepskorting. Wacht niet te lang, de vluchten op Alicante en Valencia zijn nu nog goedkoop. Ontelbare wandelroutes zijn er in de buurt van ons vakantiehuis. Op loopafstand of even een kwartiertje met de auto naar het startpunt. Na je wandeling kun je heerlijk relaxen in de tuin, in de salon of op het terras.

Hasta luego! Wake up, Relax, Enjoy!

Kom en geniet van de rust, de luxe, de ruimte en kom totaal ontspannen weer thuis.
Boek nu je verblijf bij Casa la Naranja. Of vertel anderen over onze heerlijke plek! Lekker logeren in een luxe bed and breakfast in Spanje bij  Nederlanders. Geen taalprobleem en we kunnen je alles vertellen over de omgeving, leuke restaurantjes en gezellige stadjes. Ideaal vertrekpunt om een dagje Valencia of Alicante te bezoeken.

Hasta luego,
Jolande

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

16 + vijf =

TOP
BOEK DIRECT