Weer of geen weer

Casa la Naranja - Ons huis in aanbouw

Weer of geen weer
Dat het weer in Spanje deze winter gek doet heb ik inmiddels aan de lijve ondervonden. Zondag 5 februari vertrok ik, terwijl de zon scheen, voor een rondje hardlopen in de Campo. Heerlijk om tussen de gaarden te rennen. Vooral nu, de amandelbomen staan in volle bloei en dat is een prachtig gezicht. Boven zee betrekt het wat, maar dat is vaak zo. Dus na zo’n 5 km stop ik even bij de manege van Ondara waar een kennis haar paarden heeft gestald. Dan horen we wat gerommel in de verte. Ik besluit toch maar naar huis te gaan. Had ik beter niet kunnen doen.

Horizontaal geweld
Binnen een paar seconden wordt het donker en gaat het verschrikkelijk hard waaien. Sto
f en stenen vliegen horizontaal door de lucht en ik wordt bijna van de weg geblazen. Wat moet ik doen? Omkeren? Verder gaan? Dan gaat het eerst regenen en vervolgens hagelen. Horizontaal. Inmiddels ben ik doorweekt en het doet echt pijn, die bekogeling van hagelstenen. Gebukt probeer ik verder te rennen en te kijken of ik ergens kan schuilen. Niks. Geen schuurtje of muur waar ik achter kan gaan zitten in de buurt.

Redder met twee tanden
Dan zie ik ineens een auto achteruit rijden van een weiland. Ik ren ernaar toe en vraag de bestuurder in mijn beste Spaans (en dat is nog niet best)of ik mag schuilen in zijn auto. Gelukkig, hij begrijpt mijn gebaren en ik plof neer op de bijrijdersstoel. Achter het stuur zit een oude man, met een getaand gezicht en nog twee ondertanden in zijn mond. Hij rijdt achteruit naar de weg en dan, boem! Oeps, het hek is niet helemaal open en dat heeft hij over het hoofd gezien (gelukkig heb ik niet aan het hek gezeten, maar voel me toch wel een beetje schuldig/opgelaten).

Als we verder rijden, twijfel ik toch ook of deze meneer nog wel zou moeten autorijden. Regelmatig moet ik hem wijzen op obstakels die op en naast de weg liggen. Ik voel me net Hyacint Bucket. Maar gelukkig weet deze lieverd me veilig thuis te brengen. De mensen hier zijn zo behulpzaam.

Thuis gekomen zie ik op Facebook dat een soort orkaan heeft gewoed. Veel schade aan bomen en wateroverlast. Maar zoals het hier wel vaker gaat, schijnt daarna de zon weer en zitten we ’s middags weer lekker in het zonnetje.

Casa la Naranja - Ons huis en zwembad gezien vanuit de lucht

Casa la Naranja – Ons huis en zwembad gezien vanuit de lucht

 

Casa la Naranja - Onze amandelboom

Casa la Naranja – Onze amandelboom

 

Casa la Naranja - Onze eigen wijngaard

Casa la Naranja – Onze eigen wijngaard

 

 

Bloesem, zonnen en snoeien
Door de storm van zondag zijn onze bouwmannen elders nodig. Dinsdag is dat niet zo erg. Het weer is zo lekker dat mijn ligbed uit de garage komt en de bikini aan kan. ’s Morgens snoeien we de wijnranken van de Viñeda terug naar hoe ze het hier in Spanje doen. En genieten we van de amandelbloesem, de knalgele mimosaboom en de uitbottende nectarineboom. Prachtig die roze bloesem.

En, we planten nog meerbomen zoals limoen, citroen en kakifruit. Zo leuk als onze gasten straks lekker kunnen plukken. De tuin ligt er inmiddels prachtig bij. Alle troep is nu weg dus laat alles maar gaan groeien.

Casa la Naranja - Onze nectarineboom

Casa la Naranja – Onze nectarineboom

 

 

 

Het gaat erop lijken
De badkamers krijgen steeds meer vorm, de lelijke palen rond het zwembad zijn nu weg en de muurtjes die de terrassen van de achterkamers scheiden zijn opgemetseld. Zo nu en dan komt een een bataljon elektriciens die weer wat aanleggen en weer even zo snel verdwenen zijn.

Sociaal doen
In dit stadium kunnen we zelf niet zoveel meer doen, dus gaan we sociaal doen. Lekker lunchen met vrienden en vooral bijkletsen. Maandag 13 februari is het weer zo’n gekke dag qua weer. Het begint met regen en eindigt met een prachtige regenboog.

Casa la Naranja - Schitterende regenboog

Casa la Naranja – Schitterende regenboog

 

 

Casa la Naranja - Ons huis in aanbouw

Casa la Naranja – Ons huis in aanbouw

Voortgang en boekingen

De eerste boekingen stromen gestaag binnen. Hartstikke leuk! De website krijgt steeds meer vorm en de bouw is op schema!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

5 × drie =