Zoetgeurende sinaasappelgaarden en baby eekhoorns

Tussen Valencia en Alicante staan de sinaasappelgaarden in bloei en we hebben ineens huisdieren

Zoete geuren en bloemenpracht

De sinaasappelbomen rond onze bed and breakfast staan volop in bloei. En wat ruikt dat heerlijk! Een zoete zeer subtiele geur prikkelt voorzichtig je neusgaten als je in de tuin of op het terras van het huis zit.  Het gezoem van tienduizenden bijen doorbreekt de oorverdovende rust van deze omgeving.

Van oranje ballen naar witte knopjes

Om vervolgens weer na de bloei uit te groeien tot mooie oranje zoete sappige sinaasappels waar deze streek zo bekend om staat.

Eind februari verschenen heel voorzichtig de eerste knopjes. De bomen hingen nog vol met sinaasappels. Inmiddels worden de gaarden leeggeplukt door grote groepen plukkers (nou ja, ze plukken ze niet allemaal) en ontwikkelen de kleine witte knopjes zich tot dikke vette knoppen om vervolgens open te barsten tot prachtige witte bloemen.

Costa Blanca kleur wit

Binnenkort bereikt deze overweldigende bloemenpracht haar hoogtepunt. Fantastisch om mee te maken en leuk om hier je vakantie te vieren. En dan lekker op de fiets door de sinaasappelgaarden naar bijvoorbeeld Denia of Javea? Op loop je naar het dorp voor een kop koffie of een cerveza.  Tussendoor stop je even om een sinaasappel te plukken en direct te eten. Gewoon omdat het mag en omdat het kan.

De ontwikkeling van de bloesem

Iedere week heb ik tijdens mijn rondje hardlopen het proces gefotografeerd.

En dan staan ook nog de Paulownias en andere planten te bloeien en woont er een nest eekhoorns in de Yucca bij de voordeur

 

 

Tot gauw?

Zin in een fantastische vakantie in een bed and breakfast van Nederlanders in Spanje?

Kom jij genieten van het al het moois? Je dag begint met een heerlijk 3-gangenontbijt en daarna ga lekker de omgeving verkennen! Of je blijft lekker thuis en geniet van de rust in onze grote tuin. 

Hasta luego! Wake up, Relax, Enjoy!

Kom en geniet van de rust, de luxe, de ruimte en kom totaal ontspannen weer thuis.
Boek nu je verblijf bij Casa la Naranja. Of vertel anderen over onze heerlijke plek! Lekker logeren in een luxe beda and breakfast in Spanje bij  Nederlanders. Geen taalprobleem en we kunnen je alles vertellen over de omgeving, leuke restaurantjes en gezellige stadjes. Ideaal vertrekpunt om een dagje Valencia of Alicante te bezoeken.

Hasta luego,
Jolande

2 Comments to “ Zoetgeurende sinaasappelgaarden en baby eekhoorns”

  1. Jolande says :Beantwoorden

    Ja Kim, we genieten er iedere dag met volle teugen van. En gelukkig onze gasten ook. We hebben zin in weer een nieuw seizoen. Kom jij ook een keer?
    Groetjes Jolande

  2. Kim says :Beantwoorden

    Wat een fijne plek! Lekker genieten van al die kleurrijke bomen, planten en schattige eekhoorntjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

11 − een =

TOP
BOEK DIRECT